NDFR een platform voor fiscaal recht

      Comments Off on NDFR een platform voor fiscaal recht

 

 

 

 

 

 

 

 
De NDFR (Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht) is een online fiscale encyclopedie die artikelsgewijs commentaar, jurisprudentie, besluiten, literatuur en parlementaire geschiedenis bevat.

Via de knop 'databases' op de website van de Juridische Bibliotheek is er toegang tot de NDFR. De website biedt via tabs o.a. toegang tot het volgende:

 • Wetsvoorstellen/Overzichten
  Onder het tabje 'wetsvoorstellen' is het proces van alle lopende wetsvoorstellen op artikelniveau met gerelateerde bronducumenten te vinden. In 'overzichten' o.a. alle fiscaal gerelateerde zaken in cassatie onder elkaar, maar er is ook een overzicht van uitspraken en gerelateerde stukken van het Hof van Justitie van de EU op fiscaal terrein.
 • NDFR delen
  Hierin is o.a. per belastinggebied alle relevante wetgeving met een overzicht van de aanhangige wetsvoorstellen, overige relevante regelingen, besluiten en de parlementaire geschiedenis te vinden. Artikelsgewijs is een overzicht beschikbaar met de wettekst, de kern van het artikel en commentaar, besluiten, jurisprudentie, literatuur en parlementaire geschiedenis over dat betreffende wetsartikel.
 • NTFR/ Overige tijdschriften
  Het Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht (NTFR) bevat het nieuws over het volledige fiscale vakgebied. In 'Overige tijdschriften' vind je o.a. het Weekblad voor Privaatrecht, Notariaat en registratie (WPNR)Fiscale Berichten en Juridische Berichten voor het Notariaat.
 • Boeken
  Voor fiscale verdieping is er onder het tabje 'boeken' toegang tot de geïntegreerde bibliotheek met diverse boekenreeksen zoals proefschriften, studieboeken, praktijkboeken en jaarboeken. In totaal meer dan 130 titels zoals alle edities Fiscale Wetgeving sinds 2005, de Wegwijs Reeks en de Fiscale Praktijkreeks.

Via de tab 'zoeken', heb je de opties 'zoeken' en 'uitgebreid zoeken' in NDFR. Ook vind je hier een link naar de Demo vinden in NDFR. Onder de tab 'nieuws' staat het dagelijkse fiscale nieuws van het afgelopen jaar. Je kunt je gratis aanmelden voor de tweemaandelijkse nieuwsbrief die per e-mail verstuurd wordt.