Internet voor juristen 2016

      Comments Off on Internet voor juristen 2016

internetjurist

De nieuwe 12e editie van 'Internet voor juristen (pdf)' besteedt veel aandacht aan optimaal zoeken in Google naar alle online en vrij toegankelijk beschikbare juridische informatie. 

Google
Het gevolg van open access publiceren is dat er nóg meer juridische informatie online en vrij toegankelijk beschikbaar is. Het nadeel is dat je door de bomen het juridische informatiebos niet meer ziet.
In deze editie ligt daarom de focus op het zoeken van juridisch materiaal via Google. In het eerste deel worden allerlei zoektips, zoekhulpmiddelen en trucs uitgelegd waarbij de aandacht ligt op het voorkomen van zoekruis en de check op de betrouwbaarheid van de bron.

Juridische websites
In het tweede deel worden de gebruikelijke belangrijkste juridische websites behandeld zoals Overheid.nl, Rechtspraak.nl en EUR-Lex. De vernieuwingen op deze websites worden per website behandeld.

Verwijzen elektronische bronnen
En hoe verwijs je naar al deze elektronische bronnen? De editie sluit af met het antwoord op deze vraag en geeft de vuistregels bij het verwijzen naar elektronische bronnen. Dit deel is integraal overgenomen uit de 'Leidraad voor juridische auteurs 2016 (pdf)'.

Website Juridische Bibliotheek
De editie van 'Internet voor juristen' is een uitstekende aanvulling op de informatiebronnenonderzoeksgidsen en de gids zoeken, schrijven en verwijzen op de website van de Juridische Bibliotheek.

Recht.nl, de uitgever van 'Internet voor juristen', is hét internetportaal voor juristen. De zoekmachine, het nieuws en de vakliteratuur zijn, na registratie, gratis te raadplegen voor studenten en medewerkers van de UvA.