Hoe vind ik... oude Kamerstukken en andere parlementaire documenten?

      Comments Off on Hoe vind ik... oude Kamerstukken en andere parlementaire documenten?

Kamerstukken, Handelingen en Kamervragen uit de periode 1814-1995 zijn sinds kort te vinden via het onderdeel Zoeken in historische publicaties op Overheid.nl. Deze pagina vervangt de website Staten-Generaal Digitaal.

Zoeken in historische publicaties
In het zoekscherm kun je zoeken op trefwoord, documentsoort of een combinatie hiervan. Vink je een bepaalde documentsoort aan, dan verschijnen er extra zoekvelden. Zo kun je bij Kamerstukken bijvoorbeeld zoeken op dossiernummer of bij Kamervragen op indiener van de vraag.

In het zoekresultaat is het ook mogelijk om verder te verfijnen, onder andere op documentnummer, vergaderjaar en dossiernummer. Meer informatie over zoeken is te vinden op de Helppagina.

Let op: Overheid.nl heeft ook een pagina Zoeken in parlementaire documenten voor het zoeken naar parlementaire stukken vanaf 1995. Gebruik de link in het blauwe vlak om van deze pagina naar Zoeken in historische publicaties te gaan.

Staatsblad en Staatscourant
Oude Staatsbladen en Staatscouranten zijn inmiddels eveneens grotendeels gedigitaliseerd. Staatsbladen uit de periode 1816-2005 zijn beschikbaar via Delpher - Tijdschriften. De Nederlandsche Staatscourant uit 1814-1950 is te vinden via Delpher - Kranten.

Meer over oude documenten
Kijk voor uitgebreide informatie over het vinden van parlementaire stukken in de gids Officiële publicaties op de website van de bibliotheek. Hierin wordt ook uitgelegd hoe je (oude) Staatsbladen en Staatscouranten kunt vinden.

De handleiding Hoe vind ik oude documenten? bevat naast bronnen voor oude officiële publicaties, ook instructies voor het vinden van oude wetteksten en jurisprudentie. Uitleg over het vinden van wetgeschiedenis en oude wetteksten is ook na te lezen in een eerder blogbericht.