Databank Migratieweb vernieuwd

      Comments Off on Databank Migratieweb vernieuwd

 

De databank Migratieweb biedt toegang tot de tijdschriften Jurisprudentie Vreemdelingenrecht (jurisprudentie en regelgeving), Asiel & Migrantenrecht en het archief Migrantenrecht (artikelen, opinies) maar ook tot nationale en internationale informatie zoals rapporten, parlementaire stukken en adviezen etc. over migratie.

 

Sinds kort heeft deze databank een nieuwe interface waarmee de gebruiksvriendelijkheid is  toegenomen. Net als bij Google en sommige juridische databanken is het nu mogelijk om een zoekopdracht te doen waarbij meerdere woorden achter elkaar ingegeven kunnen worden zonder het gebruik van operatoren zoals AND, OR of +/-.
Op de startpagina kan via de zoekbalk op één of meerdere woorden gezocht worden. De zoekmachine zoekt full-text en de zoekresultaten worden getoond op basis van relevantie.
Naast het zoeken met trefwoorden is het ook mogelijk een 'lege zoekopdracht' te geven.
Alle documenten die in de kennisbank zijn opgenomen worden dan getoond.
Sorteren kan rechts bovenaan in het scherm: op relevantie, datum, documentsoort en aantal zoekresultaten per pagina.


Verfijningen, bijv. op instantie, documenttype, trefwoord etc. kunnen worden aangebracht door gebruik te maken van het filtermenu aan de linkerkant van het scherm.
Deze verfijningen komen terug in het zg. kruimelpad, aan de bovenkant van het scherm en kunnen door te klikken op het kruisje ongedaan worden gemaakt.
Voor meerdere zoektips: raadpleeg de handleiding door rechts bovenaan op ( i ) te klikken.