Proefabonnementen op nieuwe fiscale bronnen

      Comments Off on Proefabonnementen op nieuwe fiscale bronnen

De bibliotheek heeft proefabonnementen genomen op TaxVisions en Fiscaal up to date.

TaxVisions

In september hebben alle studenten en medewerkers van de UvA een maand lang via Kluwer Navigator toegang tot TaxVisions en TaxVisions Thema’s. TaxVisions is een online videotool met wekelijkse nieuwsbrief over de belangrijkste fiscale jurisprudentie en wetsvoorstellen.

Elke week op vrijdag worden in de nieuwsbrief vier nieuwe video’s van maximaal 3 minuten gepresenteerd op basis van een selectie uit het jurisprudentieblad Vakstudie Nieuws. Er zijn inmiddels 1500 video's gepubliceerd. TaxVisions Thema’s zijn langere video’s van 4 tot 5 minuten over een fiscaal onderwerp. Deze 50 video’s worden 2x per jaar geactualiseerd. De inschrijving op de nieuwsbrief is gratis en verloopt via de website.

Beschikbaarheid
Via Kluwer Navigator kom je op de website waar de filmpjes te vinden zijn. Selecteer WO/HBO en log in met je UvA-account.

Fiscaal up to date

De bibliotheek heeft tot 31 december 2022 een proefabonnement genomen op Fiscaal up to date en Juridisch up to Date.

Fiscaal up to Date biedt artikelen, commentaren en dagelijks nieuws binnen het fiscale vakgebied met wetgeving en jurisprudentie. De fiscale databank gaat 40 jaar terug. Juridisch up to Date bestaat uit korte, maar diepgaande artikelen met een commentaar en verschijnt 12 keer per jaar.

Beschikbaarheid

Wanneer je bent ingelogd op het UvA-netwerk is Fiscaal Up To Date/Juridisch up to Date toegankelijk via onderstaande link. Klik op de knop “login” (rechtsboven op de website) voor toegang.

https://www.futd.nl/