Nieuwe interface Rechtsorde

      1 Comment on Nieuwe interface Rechtsorde

Rechtsorde logoVandaag is Rechtsorde 8.0 gelanceerd. Rechtsorde heeft een nieuw uiterlijk gekregen en veel functies zijn eenvoudiger geworden. Hieronder de belangrijkste wijzigingen.

Bladeren
De bladerfunctie is nu beschikbaar op het startscherm. Via het menu aan de linkerkant kunt u snel bladeren door alle bronnen in Rechtsorde.

Rechtsorde startscherm

Zoeken
Het zoekvenster staat standaard ingesteld op Alle informatie. U zoekt dan in alle bronnen die in Rechtsorde zijn opgenomen. Het is ook mogelijk om te zoeken naar specifieke documenten; kies daarvoor één van de documenttypes in het dropdown menu.

Rechtsorde Zoekscherm uitgeklapt

Klik op Uitgebreid zoeken om voorspecificaties aan te brengen en gebruik te maken van specifieke zoekvelden die horen bij het gekozen documenttype.

Zoekresultaten
Voor iedere treffer in het zoekresultaat staat een afkorting die het documenttype aangeeft. Onder iedere treffer staan opties om het document te exporteren (afdrukken, opslaan, in-dossier). Bij wetgeving kunt u hiervandaan ook meteen naar de wetsgeschiedenis, commentaar of jurisprudentie. Bij jurisprudentie vindt u hier verwijzingen naar relevante wetsartikelen en andere vindplaatsen.

Rechtsorde voorbeeld wetgeving

Inloggen
Om gebruik te kunnen maken van de dossier- en attenderingsfuncties moet u inloggen met uw UvAnetID. Dit kunt u doen door te klikken op Universiteit van Amsterdam, rechtsboven in het scherm.

Meer informatie
Een overzicht van alle wijzigingen is te vinden in de Rechtsorde 8.0 Hand-out. Of bekijk onderstaande video voor een uitleg van de belangrijkste functies:

1 thought on “Nieuwe interface Rechtsorde

  1. Pingback: Rechtsorde: update en zoektips | JURBIB

Comments are closed.