Catalogus en CatalogusPlus: wat is het verschil?

      Comments Off on Catalogus en CatalogusPlus: wat is het verschil?

CatalogusPlusDeze zomer is de CatalogusPlus verbeterd. Maar wat is er precies in te vinden? En wat is het verschil met de UvA-catalogus?

UvA-catalogus
In de UvA-catalogus vindt u de beschikbaarheid en vindplaats van (e-)boeken en papieren tijdschriften. U vindt hier niet de artikelen die in deze tijdschriften zijn verschenen.

CatalogusPlus
De CatalogusPlus bevat alle gegevens uit de Catalogus, maar ook artikelen uit e-tijdschriften. Deze artikelen zijn vanuit de CatalogusPlus direct full text beschikbaar (binnen het UvA-netwerk).

Van veel juridische tijdschriften is de inhoud echter niet opgenomen in de CatalogusPlus. Voor het zoeken naar Nederlandse juridische artikelen is Rechtsorde daarom meer geschikt. Internationale artikelen vindt u in tijdschriftencollecties als HeinOnline en Westlaw. De CatalogusPlus kunt u gebruiken als aanvulling, vooral als u ook artikelen uit andere vakgebieden wilt vinden.

Via Find e-journals vindt u de tijdschriften die digitaal beschikbaar zijn bij de UvA.

Databanken
De inhoud van een deel van de beschikbare databanken is opgenomen in de CatalogusPlus. Voor een volledig overzicht van databanken kunt u terecht bij de database-selector. U kunt de lijst ook inperken tot databanken voor een bepaald vakgebied, bijvoorbeeld Rechten.

Meer informatie over het vinden van boeken en tijdschriften is te vinden in de gids Juridische literatuur op de website van de Juridische Bibliotheek.