Online beschikbaar: oude drukken van Asser, Tekst & Commentaar en meer

      Comments Off on Online beschikbaar: oude drukken van Asser, Tekst & Commentaar en meer

Sinds kort heeft de Juridische Bibliotheek toegang tot Hét Juridisch Archief. Hierdoor zijn de oude drukken van een aantal belangrijke naslagwerken en boeken en het archief van 25 tijdschriften digitaal beschikbaar in PDF.

Het gaat om oude edities van onderstaande boeken(series):

Met betrekking tot de tijdschriften is de belangrijkste uitbreiding de Nederlandse Jurisprudentie: alle jaargangen van de NJ zijn nu geheel online te raadplegen.

Een compleet overzicht van alle opgenomen boeken en tijdschriften is te vinden in de informatiefolder (pdf) van Wolters Kluwer.

Waar te vinden?
Bij een zoekopdracht komt de inhoud van het archief (met uitzondering van de NJ) niet naar voren in het zoekresultaat. Gebruik daarom de bladerfunctie om naar de gewenste publicatie te gaan.Navigator archief

In de Navigator doet u dit via de knop Uitgaven bovenin het scherm. Bij de Asser-serie en Tekst & Commentaar klapt u eerst de titel uit; het archief staat dan onderaan de lijst. De tijdschriftarchieven zijn niet apart aangegeven, maar opgenomen bij het betreffende tijdschrift.

In Rechtsorde zijn de archieven gemakkelijk te vinden via Bladeren. De archieven van Asser en Tekst & Commentaar staan onder Naslagwerken, de overige archieven onder Literatuur. De tijdschriftarchieven zijn, net als in de Navigator, opgenomen bij het betreffende tijdschrift.

Archief literatuur en naslagwerken

Heeft u de gewenste uitgave gevonden? Met Ctrl-F kunt u binnen de publicatie verder zoeken naar het juiste gedeelte.