OpMaat is vernieuwd en verbeterd

      Comments Off on OpMaat is vernieuwd en verbeterd

Deze week is de vernieuwde versie van de Sdu-databank OpMaat in gebruik genomen. Naast een nieuwe vormgeving is de zoekfunctionaliteit verbeterd en is het gemakkelijker om bronnen binnen een bepaald rechtsgebied te raadplegen.

Klik om de afbeelding te vergroten

Domeinen
Kies één van de domeinen om de beschikbare bronnen binnen een rechtsgebied te bekijken en doorzoeken. Op de startpagina van ieder domein zie je in één oogopslag verwijzingen naar commentaren, jurisprudentietijdschriften en eventuele andere literatuur. Ook vind je hier het laatste nieuws binnen het vakgebied.

Naast de algemene OpMaat biedt de Juridische Bibliotheek toegang tot de content van de modules Arbeidsrecht, Bestuursrecht, Notariaat, Omgevingsrecht, Ondernemingsrecht, Personen- en familierecht en Straf(proces)recht.

Zoeken
De zoekfunctionaliteit van OpMaat is veranderd en voorzien van een nieuwe 'zoekmotor'. Het is onder andere gemakkelijker geworden om snel wetsartikelen te vinden. Type een artikel in het zoekveld en vervolgens staan de wettekst en relevante delen van Sdu-commentaren bovenaan het zoekresultaat.

Daarnaast is het nu mogelijk om zoekresultaten te filteren, bijvoorbeeld op bron of datum. Let op: als je eerst een domein selecteert en daarna de zoekfunctie gebruikt, wordt alleen gezocht in de bronnen binnen het betreffende domein.

Meer weten?
De komende tijd verschijnen er in OpMaat pop-ups met handige tips en toelichting. Meer tips zijn te vinden via de tab aan de rechterkant van het scherm. Daarnaast is er een korte video met uitleg: