OpenRecht: OA publicatieplatform voor juristen

      Comments Off on OpenRecht: OA publicatieplatform voor juristen

Tijdens de afgelopen Open Access Week is het publicatieplatform OpenRecht gelanceerd.
Op OpenRecht kunnen juristen uit de wetenschap en rechtspraktijk op één centrale plek nieuwe artikelen, annotaties en commentaren publiceren en/of oudere archiveren. Vrij toegankelijk voor collega's en het publiek.

Redacties, verrijking, identifiers
OpenRecht is een publicatiemedium zoals een papieren tijdschrift dat is. Er is een hoofdredactie, er zijn deelredacties per rechtsgebied (deels nog in ontwikkeling) en er is een bureauredactie. De opgenomen publicaties worden verrijkt met hyperlinks naar wetgeving, officiële publicaties en literatuur. Ook worden alle publicaties voorzien van een vaste identifier (JCDI) waardoor ze altijd terug te vinden zijn.

Open Access
OpenRecht is een open access publicatieplatform: alle content is vrij toegankelijk voor iedereen. Dit geldt automatisch voor nieuwe publicaties. Van oudere (wetenschappelijke) publicaties - eerder gepubliceerd bij een uitgever - kunnen bijvoorbeeld de auteursversies openbaar gemaakt worden (al dan niet met een beroep op artikel 25fa Auteurswet) op OpenRecht; hierbij wordt de oorspronkelijke publicatiebron altijd vermeld.

Een idee voor een nieuw artikel, annotatie of wetscommentaar? Of een eerder gepubliceerd artikel ook via OpenRecht publiceren? Mail dan de bureauredactie: redactie@openrecht.nl.

Meer informatie
Lees meer over OpenRecht in de column Juridische artikelen en annotaties vrij toegankelijk op OpenRecht (dd. 23/10/2018) op Recht.nl van Leo van der Wees.

Zie ook: