Nieuw: Nieuwsbrief Jurisprudentie CRvB

      Comments Off on Nieuw: Nieuwsbrief Jurisprudentie CRvB

Sinds kort publiceert de Centrale Raad van Beroep maandelijks een Nieuwsbrief Jurisprudentie. Deze bevat een overzicht van de belangrijkste uitspraken die in de afgelopen maand zijn gepubliceerd op rechtspraak.nl en is dus geen volledig overzicht van alle uitspraken van de CRvB.

Nieuwsbrief Jurisprudentie CRvB
De uitspraken worden per onderwerp en/of (deel)rechtsgebied aangeboden. In de inhoudsopgave kan op het onderwerp van voorkeur geklikt worden. De essentie van de uitspraak wordt beknopt weergegeven en de link onder het ECLI-nummer leidt naar de volledige tekst van de uitspraak.

Overige nieuwsbrieven en nieuws rechtspraak
In het nieuwsoverzicht van Rechtspraak.nl zijn de meest actuele nieuwsberichten, namelijk beknopte weergaven van de actuele jurisprudentie in Nederland, te vinden. Op dezelfde pagina staan ook de meest gelezen berichten (rechts) net als alle nieuwsberichten (onder), te filteren op rechtsorgaan en rechtsgebied. Er is ook een pagina voor bekende rechtszaken en een pagina thema's met 'bekende rechtszaken' over dat thema.
Daarnaast is er (vanaf 2016) de wekelijkse Jurisprudentienieuwsbrief Bestuursrecht, een selectie van de meest actuele en belangrijkste bestuursrechtelijke jurisprudentie. De uitspraken worden per (deel)rechtsgebied aangeboden. En in de maandelijkse Nieuwsbrief Rechtspraak Europa (vanaf 2012), met een overzicht op trefwoorden, de rechtspraak van het Gerechtshof en het Hof van Justitie van de EU (arresten en conclusies) en van het Europees Hof voor de rechten van de mens.

Overzicht nieuwsbrieven van alle rechtsorganen in Nederland:

Als laatste heeft de Nederlandse Orde van Advocaten sinds kort een nieuwsbrief voor tuchtrecht in de tuchtrechtdatabank Tuchtrecht-updates.nl.