Uitgeverij Boom zet juridische tijdschriften voort

      Comments Off on Uitgeverij Boom zet juridische tijdschriften voort

Uitgeverij Boom Juridisch biedt twee nieuwe tijdschriften aan: EHRC Updates en Nederlands Tijdschrift voor Strafrecht. Beide zijn voortzettingen van tijdschriften die eerder bij andere uitgevers verschenen, namelijk European Human Rights Cases en Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht.

EHRC Updates
EHRC Updates is de opvolger van European Human Rights Cases (EHRC), het jurisprudentietijdschrift voor grondrechtenuitspraken van het Hof van Justitie van de EU en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

EHRC Updates verschijnt online op basis van open access en is dus voor iedereen vrij toegankelijk. Op de website zijn signaleringen en annotaties te vinden die zijn verschenen per 1 oktober 2019. Via de e-mailnieuwsbrief blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Inschrijven kan via de knop rechtsboven.

Alle jaargangen van voorloper EHRC (1999-2019) zijn digitaal beschikbaar via de databank OpMaat en deels op papier beschikbaar in de bibliotheek.

Nederlands Tijdschrift voor Strafrecht
Het Nederlands Tijdschrift voor Strafrecht (NTS) is het nieuwe tijdschrift van de redactie van het Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht (TPWS). Het doel van NTS is om zowel juristen uit de strafrechtpraktijk als academici te voorzien van waardevolle bijdragen. Elke editie bevat artikelen over actuele strafrechtelijke onderwerpen. Daarnaast is er aandacht voor recente jurisprudentie.

NTS verschijnt vijf keer per jaar en is digitaal beschikbaar via de bibliotheek. Het eerste nummer is ook open access beschikbaar.