Verbeterde zoekhulp in fiscale databank NDFR

      Comments Off on Verbeterde zoekhulp in fiscale databank NDFR

NDFR (Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht) is een online fiscaal naslagwerk met daarin onder andere historische en actuele wetteksten, artikelsgewijs commentaar, parlementaire geschiedenis, jurisprudentie, besluiten en literatuur.

Om in al deze bronnen gemakkelijker de juiste informatie te vinden, is de zoekfunctionaliteit onlangs aangepast. Hieronder worden de belangrijkste verbeteringen uitgelicht.

Vooraf selecteren van het type bron
Standaard staat het zoekscherm ingesteld op zoeken in alle informatie. Door het uitklapmenu open te klikken, kun je de zoekopdracht beperken tot een specifieke informatiebron.

Zoekhulp via Uitgebreid zoeken
Gebruik de zoekhulp onder de knop Uitgebreid zoeken om je zoekopdracht te verbeteren. Beperk bijvoorbeeld je resultaten door te zoeken op een exacte woordcombinatie. Vul onder Met een van deze woorden synoniemen voor een zoekterm in om het aantal treffers juist te vergroten.

Zoeken op wetsartikel
Wetsartikelen zijn snel te vinden door het artikel in te vullen als zoekterm. Klik op het artikel om de wettekst te lezen. Gebruik vervolgens de verschillende tabs om o.a. commentaar, jurisprudentie en literatuur bij dit artikel te vinden.

Zoekresultaten bekijken
Wanneer je op een treffer klikt, wordt deze standaard geopend in een nieuw tabblad. Klik op de verrekijker naast een treffer voor een quick look. In beide gevallen kan het gevonden document worden geprint of gedownload via de iconen bovenaan.

Beschikbare bronnen in NDFR
Meer informatie over de verschillende bronnen in NDFR is te vinden in een eerder blogbericht. NDFR is een databank van Sdu en bevat wat betreft boeken, tijdschriften en commentaren alleen uitgaven van Sdu.

Op zoek naar meer fiscale informatiebronnen? Kijk dan in de onderzoeksgids Fiscaal recht op de website van de Juridische Bibliotheek.